عملکرد درخشان ورزشکاران زن کاروان ورزشی ایران در پاراآسیایی

دوجین طلا

بازی‌های پاراآسیایی به پایان رسید و آنچه باقی ماند یک مقام دومی تاریخی و درخشش ورزشکاران ایرانی بود، چه زن و چه مرد. اما در این میان ورزشکاران زن نقش قابل توجه و پررنگی داشتند، درواقع پررنگ‌تر از همیشه.
کد خبر: ۱۴۲۸۲۳۶
 
ایران برای رسیدن به رتبه دوم جدول مدال‌آوران بازی‌های آسیایی و سبقت از ژاپن به ورزشکاران زن نیاز مبرمی داشت. بانوان ورزشکار ایرانی در بازی‎های پاراآسیایی هانگژو در رشته‎های مختلف مدال گرفتند تا درمجموع ۳۰.۵درصد ازکل مدال‎های ایران را به دست بیاورند وسهم زیادی دردوم شدن ایران درکل رقابت‌ها داشته باشند. اگر مدال‌های طلا و متعدد ورزشکاران زن ایرانی نبود ایران قطعا جایگاه دوم را به ژاپن واگذار می‌کرد و نمی‌توانست این موفقیت تاریخی را به دست بیاورد. 

طلاهای ناب
درجریان بازی‌های آسیایی هانگژو ۱۲مدال طلا توسط ورزشکاران زن ایران به دست آمد. این مدال‌ها دررشته‌های دوومیدانی، تیراندازی، تکواندو و شطرنج بود. تعداد مدال‌های نقره و طلای زنان ورزشکار ایرانی در بازی‌های پاراآسیایی هانگژو نیز برابر بود بدان معنا که این ورزشکاران علاوه بر ۱۲مدال طلا، ۱۲مدال نقره هم به گردن آویختند. ۱۶مدال برنز نیز توسط این ورزشکاران به دست آمد و مجموع مدال‌های زنان ورزشکار ایرانی به عدد۴۰ رسید. الناز دارابیان، الهام صالحی، پرستو حبیبی، فائزه احمدی، رزا ابراهیمی، زهرا نعمتی، هاجر صفارزاده، ملیحه صفایی، لیلا زارع‌زاده، سمیرا آقایی و فاطمه امیرزادگانی ورزشکارانی بودند که موفق به کسب مدال طلا شدند و ۱۲طلا به مجموع کلی مدال‌های کاروان ورزشی ایران اضافه کردند.در این میان سهم برخی از ورزشکاران زن در زمینه کسب مدال طلا از سایرین بیشتر بود، ملیحه شفایی در شطرنج و زهرا نعمتی در تیراندازی. 

جهش مدالی، بدون توازن
بانوان ورزشکار ایرانی در بازی‌های پاراآسیایی هانگژو درحالی موفق به کسب مدال‌های رنگارنگ شدند و سهمی ۳۰درصدی در کسب کل مدال‌های ایران ایفا کردند که توازنی در اعزام ورزشکار زن و مرد وجود نداشت. در میان کشورهای شرکت‌کننده در بازی‌های پاراآسیایی برخی کشورها نظیر ایران و بحرین توازنی بین ورزشکاران زن و مرد خود نداشتند و تعداد ورزشکاران مرد بیشتر بود. شگفت آن‌که با وجود نبود توازن در کاروان ایران، سهم زنان ورزشکار در کسب کل مدال‌ها ۳۰درصد بود. این را هم نباید از یاد برد که برخی از مدال‌های به دست آمده برای کاروان ورزشی ایران در تیم‌های میکس بود و زنان ایرانی هم در این تیم‌ها حضور داشتند. 

موفقیت بزرگ  ملیحه صفایی 
«به محض بازگشت از بازی‌های پاراآسیایی جاکارتا برنامه‌ریزی کردم در بازی‌های پاراآسیایی بعدی مدال طلا بگیرم.» این نخستین اظهارنظر ملیحه صفایی بعد ازکسب دو مدال طلا از بازی‌های پاراآسیایی هانگژو است. او که در جاکارتا سه مدال نقره گرفته بود‌، حالا سه مدال نقره را به‌بهترین رنگ ممکن تبدیل کرده است؛ زرد طلایی.  این شطرنج‌باز کم‌بینا حالا موقعیتی ویژه در کل کاروان ورزشی ایران دارد و بیشترین مدال طلا را به نام خود در میان سایر ورزشکاران ایرانی ثبت کرده است. صفایی به تنهایی این موقعیت بسیار خوب را به دست نیاورده است. او گفت: «در پنج سال اخیر خیلی‌ها به من کمک کردند. شادی پریدر و حداد و استاد هدهدی از لحاظ روحی، روانی، مدیریت و فنی تلاش زیادی برای موفقیت من کردند.» 
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها