در اولین جلسه صیانت از منابع آب در سال جاری به میزبانی آب منطقه ای گلستان عنوان شد:

جانمایی 15 هزار هکتار نسق کشت برنج استان

اولین جلسه صیانت از منابع آب استان در سال جاری، با حضور عابدی سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان گلستان،  حیدریان مدیر عامل شرکت آب منطقه ای گلستان و مدیران دستگاه های اجرائی و دیگر اعضا به میزبانی شرکت آب منطقه ای گلستان برگزار شد و در این جلسه بر آینده پژوهشی منابع آب استان برای دهه های آینده تاکید شد.
اولین جلسه صیانت از منابع آب استان در سال جاری، با حضور عابدی سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان گلستان، حیدریان مدیر عامل شرکت آب منطقه ای گلستان و مدیران دستگاه های اجرائی و دیگر اعضا به میزبانی شرکت آب منطقه ای گلستان برگزار شد و در این جلسه بر آینده پژوهشی منابع آب استان برای دهه های آینده تاکید شد.
کد خبر: ۱۴۱۸۰۰۶
نویسنده شبیر دائمی

به گزارش جام جم آنلاین از گرگان ، حیدریان مدیر عامل شرکت آب منطقه ای گلستان در این جلسه اظهار کرد: 23 درصد از وسعت استان گلستان شرایط آبخوان و حفر چاه را دارد و با توجه به استمرار خشکسالی و کاهش بارش ها همه باید در حفاظت و صیانت از منابع آبی استان تلاش بیشتری نمائیم. وی اظهارکرد: اعتقاد ما بر این است که برداشت غیرمجاز از چاه‌های مجاز به مراتب بیش از برداشت غیر مجاز از چاه‌های غیرمجاز بوده و با بی‌انضباطی خارج از سهمیه بهره‌برداری می‌شود و آبخوان‌ها دچار مشکل می‌شود و برای همین منظور برنامه ریزی نموده ایم، امسال 2 هزار حلقه از چاه های استان مجهز به نصب کنتور هوشمند شوند به ویژه چاه هایی که در حریم ضروری چاه های شرب قرار دارند. دکتر حیدریان با بیان اینکه تنها 15 هزار هکتار نسق در استان گلستان مجاز به کشت شالی هستند، گفت: جانمایی این 15 هزار هکتار مهم است و این جانمایی توسط دستگاه مربوطه مشخص و برای استان تعیین گردد. وی بیان کرد: الگوی کشت 46هزار هکتار کشت برنج در استان با توجه به منابع آبی در استان اصلا قابل قبول نیست و باید اصلاح شود. مدیر عامل آب منطقه ای استان تصریح کرد: عمده چاه های آب شرب استان گلستان با کاهش آبدهی رو به رو هستند و همین موضوع در تامین شرب استان چالش ایجاد می کند. وی استفاده از آب های نامتعارف (شیرین سازی آب دریا و چاه های لب شور) و سدها از روش های مطمئن تر تامین آب شرب در استان نام برد که در حال انجام است. علیرضا عابدی معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان نیز در این جلسه اظهار کرد: در شرایط سختی از لحاظ منابع آبی قرار داریم و باید اقدامات همه ما در این راستا باشد. عابدی افزود: قانون گذار حفر چاه غیر مجاز را ممنوع اعلام کرده است و هزینه انسداد نیز با خود مالک است اما به دلیل اینکه مجازات آن بازدارنده نیست این احکام توسط مالک اجرا نمی شود و هزینه آن با دولت است. وی تصریح کرد: جلوگیری از حفر چاه های غیر مجاز، انسداد چاه های غیر مجاز حفر شده، تسریع در نصب کنتورهای هوشمند و اصلاح الگوی کشت از راهکارهای مهم و اساسی در صیانت از منابع آبی استان است. عابدی آینده پژوهشی برای منابع آب استان در دهه های آینده را از موضوعات مهم عنوان کرد که باید اجرایی شود و همچنین در این جلسه مقرر شد توسط اعضای جلسه بازدیدی از وضعیت خشکه کاری برنج در استان انجام شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها