در گفتگو با استاد روابط بین‌الملل دانشگاه مطرح شد

کاهش نفوذ آمریکا، پیام نشست سه جانبه ایران، عربستان و چین

استاد روابط بین الملل دانشگاه با بیان اینکه پیام نشست سه جانبه ایران، عربستان و چین برای آمریکا این است که نفوذ این کشور در منطقه و جهان رو به کاهش است، گفت: ادامه حمایت‌های این کشور از جنایات اسرائیل مباحث مربوط به پاکسازی قومی، جنگ و تحریم با باعث شده است تا آمریکا بیش از پیش در منطقه منزوی باشد و شاید مهمترین پیام برگزاری این نشست سه جانبه برای غربی‌ها همین موضوع باشد.
کد خبر: ۱۴۳۶۳۵۲

محمد مرندی در گفتگو با جام جم آنلاین در خصوص برگزاری کمیسیون سه جانبه میان ایران عربستان و چین که در پکن برگزار شد گفت: اتفاقات اخیر منطقه به خصوص جنایات اسرائیل در غزه شرایطی را ایجاد کرده تا همگرایی بیشتری میان کشور‌های منطقه به وجود آید، بنابراین می‌توان گفت برقراری روابط بین ایران و عربستان در زمان بسیار مناسبی به وجود آمد و به افزایش این همگرایی کمک کرد.

وی افزود: در همین ارتباط رئیس جمهور کشورمان گفتگوی تلفنی با بن سلمان داشت و همچنین در حاشیه اجلاس سران کشور‌های اسلامی ملاقات دو جانبه‌ای برگزار شد، در کنار این‌ها نیز مذاکرات دو و سه جانبه‌ای بین ایران و عربستان انجام شد که به عادی‌سازی بیشتر روابط کمک می‌کند.

وی افزود: همه این‌ها نشان دهنده این است که علی رغم اینکه طی چند دهه اخیر آمریکا مشکلات بسیاری در منطقه به وجود آورده و تلاش برای ایجاد شکاف‌های متعدد در منطقه کرده است، اما همگرایی بیشتر میان کشور‌های منطقه در حال افزایش است.

این کارشناس ارشد مسائل بین الملل با بیان اینکه پیام نشست سه جانبه ایران، عربستان و چین برای آمریکا این است که نفوذ این کشور در منطقه و جهان رو به کاهش است، گفت: ادامه حمایت‌های این کشور از جنایات اسرائیل مباحث مربوط به پاکسازی قومی، جنگ و تحریم با باعث شده است تا آمریکا بیش از پیش در منطقه منزوی باشد و شاید مهمترین پیام برگزاری این نشست سه جانبه برای غربی‌ها همین موضوع باشد.

این استاد دانشگاه در ادامه با بیان اینکه رابطه ایران و چین رو به رشد و سرعت آن نیز زیاد است، تصریح کرد: با توجه به اینکه آمریکا هم با ایران و هم با چین رفتار درستی ندارد این موضوع باعث شده است سرعت تقویت روابط دو کشور ایران و چین نیز افزایش یابد.

مرندی ادامه داد: سابقه تحریم و دشمنی آمریکا با جمهوری اسلامی ایران زیاد است، اما در ۶ سال اخیر نیز این کشور رفتارش را با چین تغییر داده و جنگ تجاری با این کشور به وجود آورده و در تایوان نیز فعالیت‌های بیشتری را انجام می‌دهد و در تلاش است متحدانش را علیه چین بسیج کند.

وی افزود: همه این اتفاقات باعث گرایش بیشتر چین به جمهوری اسلامی ایران شده است و در دو سال اخیر به طور خاص شاهد هستیم که چین به عضویت ایران در شانگ‌های و بریکس رای داد و همچنین بیش از گذشته نفت ایران را خریداری می‌کند.

این کارشناس مسائل بین الملل گفت: همچنین سرمایه‌گذاران بخش خصوصی چینی ایران را به عنوان گزینه مناسب و جدی‌تری برای سرمایه‌گذاری در نظر گرفتند و این برای آمریکا خبر خوبی نیست.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها